+32 15 369 190 Login

For Belgian students: DeWereldMorgen.be is op zoek naar sociaal bewuste journalisten

GetBasic/DeWereldMorgen.be heeft nog één plaats voor een vrijwilliger in het EVS-project.  We geven je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen zodat je beter voorbereid bent op jouw toekomstige loopbaan.

Deadline kandidatuur: 07-04-2015

EVS-project: start 1-09-2015 tot 31-08-2016
De beste manier om de kloof tussen een opleiding en een baan te overbruggen, is stage lopen en relevante werkervaring opdoen.
Eén jaar lang kun je je onderdompelen in de journalistiek en multimedia, zodat je het verhaal van de wereld om je heen kunt vertellen en actief kunt deelnemen aan de democratisering van de media.
GetBasic is een non-profit organisatie, deels gefinancierd door de Vlaamse regering, die alles in het werk stelt om meer mensen actief te betrekken bij het maken van (multi)media. Hiervoor startten we met een onafhankelijke nieuwssite, DeWereldMorgen.be, en richtten we een mediacenter voor burgerjournalisten op.
Wij zijn op zoek naar een niet-Belgische, bij voorkeur Nederlandstalige vrijwilliger die droomt van een baan in de journalistiek. Aangezien we in België gevestigd zijn, is een elementaire kennis van het Frans nuttig, maar niet verplicht. Eerdere ervaring met digitale media is een pluspunt. We verwachten van alle potentiële vrijwilligers dat ze enthousiast zijn en bereid om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen.
Het Europees Vrijwilligerswerk (EVS) is een uitwisselingsprogramma in het kader van Youth in Action van de Europese Commissie dat de mogelijkheid voor vrijwilligerswerk biedt aan jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud.
De voorbereiding, verzekering en woonkosten worden door het EVS-programma betaald. Daarnaast krijg je maandelijks zakgeld. De reiskosten worden voor 90% vergoed.

Lijkt het je wat? Stuur dan een gedetailleerde CV en motivatiebrief naar greet (at) dewereldmorgen.be

Top